KRONOLOGI (eller TIDSLINJE) år 0-6200 AM                     

   

 

 

Kronologi/tidslinje fra verdens skabelse til idag

 

 

I 1990 befandt jeg mig i en lejlighed i Jerusalem, omgivet af en masse spændende bøger om Israel. Det inspirerede mig til at lave en kronologi over Bibelens (særligt GTs) - og Israels historie! Kronologier (eller tidslinjer) findes der en del af, men jeg manglede en der gik fra skabelsen til i dag - i én lang sammenhængende oversigt!

 

Kronologien blev oprindelig tegnet/skrevet på ca. 20 ternede A4-ark med lineal og kuglepen. Derefter blev det sat sammen til én lang bane. Oplevelsen af at se tiden i hele sin længde er ret enestående. I 2009 er det blevet overført til et 16 sider langt regneark (Libre Office "Calc" og der bliver med jævne mellemrum rettet og tilføjet i oversigten.

 

I regnearket, som kan downloades nederst på siden, er der tilføjet adskillige links til mere information på internettet

 

DET FULDE UDBYTTE FÅES ISÆR VED AT PRINTE ALLE SIDER OG SÆTTE DEM SAMMEN TIL ÉN LANG BANE (16 stk. A4 sider)

Arket printes ved at downloade kronologien som regneark, downloade Libre Office og åbne kronologien i regneark funktionen "Calc" og så blot printe de 16 stk. A4 sider herfra.

Kronologien kan downloades som regneark nederst på siden og må udbygges, redigeres og anvendes af enhver - dog ikke i kommerciel sammenhæng. Jeg påtager mig naturligvis kun ansvar for den version der kan downloades på denne side.

Torben Hjorth

En lille smagsprøve på kronologien kan ses her (klik på billedet for at se et større billede)

DOWNLOAD:

 

Kronologien som en billedfil  der især egner sig til visning på PC og tablet

 

Kronologien på regneark (åbnes i Libre Office Calc)

(filen er komprimeret som .zip - kan åbnes i Windows ved at dobbeltklikke på filen - Senest opdateret d. 29 November 2016)

 

Den gratis kontorpakke Libre Office